AUTO-MOTO

Luksuzni Mercedes - Maybach od 6 metara

Avaz.ba

21.8.2017

Ultraluksuzni Maybachov konceptni kabriolet službenog naziva "6 Cabriolet" predstavljen je ovaj vikend u Kaliforniji u sklopu izložbe automobila Pebble beach. Dizajnerima je kao inspiracija prilikom dizajniranja poslužio izgled luksuznih jahti. Na prednjem dijelu ističe se masivna maska, dok stražnji dio krase spojena svjetla koja naglašavaju širinu automobila. Za potpuni dojam brinu 24-inčni naplatci. 

Unutrašnjost je, za razliku od retro izgleda vanjštine, prilično futuristična, ističu se zlatni elementi i ambijentalno osvjetljenje duž cijele kabine. Iako izgledom podsjeća na retro jahtu, ovaj Maybach pun je tehnologije budućnosti. 

Tako su na raspolaganju dva head-up zaslona i zaslon osjetljiv na dodir koji se proteže preko cijelog kokpita. Tu su i biometrijski senzori koji u svakom trenutku prate stanje vozača i putnika. Vozaču i putnicima na raspolaganju stoji i funkcija concierge koja reagira na glasovne naredbe.

Ispod iznimno dugačkog poklopca motora nalaze se čak četiri elektromotora koja razvijaju 750 KS. Uz pogon na sva četiri kotača, ovaj koncept do stotke ubrzava za manje od 4 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Prema navodima proizvođača, ukupni domet s jednim punjenjem navodno iznosi 500 kilometara.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.