AUTO-MOTO

Fetel i Raikonenen provozali Alfa Romeo Giuliu

Avaz.ba

6.9.2017

Kimi Raikonen (Kimi Raikkonen) nikada nije djelovao sretnije. 

Iako su podbacili na trci za Veliku nagradu Italije, gdje je Mercedes-AMG odnio duplu pobjedu, vozači Ferrarija Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) i Kimi Raikonen su se definitivno zabavili dok su bili u Italiji. 

Naime, nekoliko dana prije trke, njih dvojica, kao i još jedan vozač F1 tima Ferrari Antonio Điovinacija (Antonio Giovinazzi) su dobili su priliku da testiraju najsnažniji model u historiji Alfa Romeo kompanije na test stazi Baloko. Na kratkom video snimku se može videti kako se tri vozača F1 zabavljaju vozeći tri Giulia Quadrifoglio modela, koje pokreće Ferrari V6 biturbo agregat zapremine 2,9 litara i koji proizvodi 505 konjskih snaga i koji je povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem. 

Sa maksimalnom brzinom od 307 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi ovom automobilu staza nije nepoznanica. 

On drži rekord na Nirburgringu u svojoj klasi sa vremenom od 7 minuta i 31 sekunde. I Fetel i Raikonen su potpisali novi ugovor sa F1 timom Ferrarija, koji je dio Fiat Chrysler grupe. Četvorostruki svjetski šampion će ostati u Ferrariju do 2020. godine, i zarađivat će oko 40 miliona dolara godišnje, više od bilo kog drugog vozača. Raikonen je produžio ugovor bar za još godinu dana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.