AUTO-MOTO

U prodaji je Volvo tenk za gradsku vožnju!

Avaz.ba

3.11.2017

Zahvaljujući starijim i pomalo zaboravljenim primjercima za Volvo i danas govorimo da je tenk na asfaltu.

Neki su očito taj epitet doslovno shvatili i odlučili svoj Volvo malo da "ušminkaju". Tako je nedavno na društvenoj mreži Reedit objavljena fotografija Volvo karavana, modela V70, koji je dobio odgovarajuću ikonografiju. 

Osim maskirnog uzorka bok automobila je dobio nastavke pa u velikoj mjeri podsjeća na pravi oklopnjak. Krovna kutija za teret sada je kupola sa topovskom cijevi, dok je bok obogaćen imitacijom točkova. Bočna stakla su dodatno kamuflirana, a zadnje bočno je dobilo i rešetku. 

Sada, automobil je stigao i u prodaju. Konkretan primjerak na vrlo direktan način govori o imidžu Volva kao proizvođaču nesalomivih automobila. Iako je taj zavidni status stekao zahvaljujući „tenkovima“ iz 1970-tih i 1980-tih, posebno serija 200 i 700, ovdje je riječ o modelu V70.

Karavan pokreće benzinski motor, najvjerovatnije 2.5 atmosferac sa 140 ili 170 KS, a kombiniran je sa ručnim menjačem. Star 17 godina, karavan je do sada postigao cijenu od 2.300 funti. Recimo i da će sva sredstva prikupljena od prodaje automobila biti donirana u dobrotvorne svrhe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.