AUTO-MOTO

Velika nagrada Brazila: Fetel slavio, Hamilton vozač dana

Piše: R. Be.

12.11.2017

Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) u Ferrariju slavio je danas pobjedu na stazi Interlagos, za Veliku nagradu Brazila.

U pretposljednjoj ovosezonskoj utrci Fetel je na početku obišao Valterija Botasa (Valtteri Bottas) u Mercedesu i do kraja sačuvao prvu poziciju. Na čelu kolone nije bio jedino kada je išao u boks da promijeni gume. 

Njemački automobilista ranije je izgubio borbu za šampiona, ali je pobjeda u Brazilu prikladna utjeha.

Drugo mjesto danas je zauzeo Botas, a treći je završio drugi Ferrarijev vozač Kimi Raikonen (Raikkonen).

Luis Hamilton (Lewis) startovao je iz boksa, zbog jučerašnjeg izlijetanja i promjena na bolidu. Ipak, to ga nije spriječilo da vozi odličnu utrku i dođe do četvrte pozicije. Gledaoci su ga izabrali za vozača dana, na zvaničnoj stranici Formule 1. 

Twitter. Hamilton je izabran za vozača dana

Peto i šesto mjesto pripalo je vozačima Red Bulla. Maks Ferštapen (Max Verstappen) završio je ispred timskog kole Danijela Rikarda (Daniel Ricciardo). 

Današnja utrka počelo je incidentom u kojem su učestvovala tri vozača. Do kontakta je došlo između Estebana Okona (Ocon) u Force Indiji, McLarenovog Štofela Vandorna (Stoffel Vandoorn) i Kevina Magnusena (Magnussen) u bolidu Haasa. Na kraju su sve trojica završili izvan utrke. 

Masa opet u penziji

Još jedno zbogom najbržem cirkusu na svijetu, pred domaćom publikom, rekao je Felipe Masa (Massa). On je danas u bolidu Williamsa došao do sedme pozicije i tako se na najbolji način oprostoio od takmičenja. Da li je ovo konačno zbogom, vjerovatno ni sam Masa ne zna, jer je isto učinio i prošle godine pa se vratio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.