AUTO-MOTO

Za ljubitelje adrenalina: Offroad vožnja sa ATV quard i cross vozilima

E. Muračević/ Avaz.ba

Piše: E. Mu.

14.1.2018

Osobe željne adrenalina, 12. i 13. maja ove godine, imat će priliku da se u Vogošći, na prigodnoj manifestaciji, okušaju u adrenalinskoj offroad vožnji sa ATV quard i cross vozilima. 

Zasluga je to nedavno osnovanog „Quard ATV Cross cluba“ iz Vogošća, a na ovom susretu očekuje se učešće više od 100 vozača sa svojim ATV vozilima. 

- Bit će ovo uistinu promocija prirodnih ljepota naše zemlje Bosne i Hercegovine - ističu Adis Mešić i Adiamer Mušinović, članovi uprave vogošćanskog kluba koji najavljuju ovo kvalitetno druženje i uživanje u prirodnim ljepotama naše države. 

Staza u dužini od oko 100 kilometara već je trasirana. Najvećim dijelom na relaciji od Vogošće, preko Motke, Visojevice do Nišičke visoravni, vozit će se šumom, livadama i nekim drugim, nepristupačnim, terenima.

Inače, „Quard ATV Cross club“ Vogošća osnovan je početkom 2017. godine i vrlo brzo je postao mjesto okupljanja za sve ljubitelje adrenalinske offroad voznje sa ATV quad i cross vozilima. Danas u klubu ima jedanaest ovakvih vozila.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.