AUTO-MOTO

Rimac odgovorio zašto ne proizvodi jeftinija vozila za široke mase

( Twitter)

24sata

7.3.2018

S obzirom na to da je kombanij Rimac Automobili napravila tako fascinantan automobil, mnogi se pitaju zašto onda ne proizvedu i neki automobil za široke mase.

Takvi bi automobili, kaže Mate Rimac, i da ih proizvede, opet bili preskupi za hrvatske i balkanske prilike, pišu 24sata.

Mi smo najbolji u onome što radimo, a to su sportski automobili. Ovo je jednako kao da dođete u Ferrari i postavite pitanje zašto oni ne proizvedu automobil za široke mase. Nemoguće je proizvesti takav auto, barem nama. Nemoguće nam je nabaviti potrebne dijelove poput stakala ili guma po cijenama koje bi bile isplative kada bi se bavili proizvodnjom automobila za prosječnog Hrvata. Čak i C_Two za nas je bio izazov života za cijelu kompaniju, a ići još korak dalje i pričati o jeftinim autima za nas je sasvim nerealno. Postoje takvi automobili i postojat će ih još više, no u tim slučajevima riječ je o ogromnim ulaganjima u takve kompanije. Trebalo bi nam još više hiljada zaposlenih, milijarde eura investicija, druga lokacija tvornice. Također, mi volimo i želimo ovo što radimo i nastavljamo u ovom smjeru - odgovorio je Rimac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.