AUTO-MOTO

Mercedes ima asa u rukavu

N. R.

13.3.2018

Kao i prošle godine, Sebastian Vetel (Vettel) i Kimi Raikonene (Raikkonen) bili su prve zvijezde zimskog testiranja, a Ferrari je djelovao kao uvjerljivo najbrži bolid, te s krugom 1:17.182 ostavio konkurenciju daleko iza sebe.

No, razloga za euforiju u italijanskoj ekipi definitivno još uvijek nema, jer Mercedes ponovo skriva svoje karte i niko ne zna koliko je brz njihov novi bolid. Čak i sami vozači tvrde da brzina tokom jednog kvalifikacijskog kruga ostaje nepoznanica.

Simulacija utrke i duge serije krugova su bili vrlo pozitivni. Ne vjerujem da smo brži sekundu od svih, ali bilo je jako dobro. Osjećao sam se komotno u bolidu. Treba reći da brzina pri samo jednom krugu ostaje za nas nepoznanica, ali saznat ćemo za par sedmica - rekao je Valteri Botas (Vallteri Bottas).

 -Podsjetimo, 'srebrne strijele' imaju četiri uzastopna vozačka i konstruktorska naslova, od kojih su tri pripala Luisu Hamiltonu (Lewis Hamilton), a jedan Niki Rosbergu (Nico). Botas ipak ima ugovor samo do kraja ove sezone i morat će na stazi pokazati da se može uključiti u borbu za pobjede i titule, inače će ekipa potražiti novo rješenje sljedeće zime. 

Prva utrka sezone vozi se za desetak dana u Australiji, na stazi Albert Park. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.