ODLIČNI REZULTATI

Hadžićanka Alma Hrnjić, trostruka državna prvakinju u atletici

Student je na Univerzitetu "Dzemal Bijedić" u Mostaru

A. Na.

3.7.2021

Hrnjić: Član je Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo. Općina Hadžići

Hadžićanka Alma Hrnjić, ovogodišnja je trostruka državna prvakinju i reprezentativka Bosne i Hercegovine u atletici. Član je Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo, a u 2021. godini ostvarila je odlične rezultate. U aprilu je postala seniorska prvakinja BiH na 10. 000 metara, a junu na državnom prvenstvu u Zenici postaje prvakinja u disciplinama 1.500 i 3.000 metara. 

Dva rekorda

Na Evropskom timskom prvenstvu na Kipru nastupala je za reprezentaciju u disciplinama 3.000 i 5.000 metara gdje je istrčala dva lična rekorda. Na Balkanskom seniorskom prvenstvu koje se održalo 26. i 27. juna u Smederevu, osvojila je bronzanu medalju u disciplini 3.000 metara.

Pored vanserijskog sportskog talenta Almu krasi izrazito lijep odgoj i skromnost. Student je na Univerzitetu "Dzemal Bijedić" u Mostaru, na Nastavničkom fakultetu, odsjek sport i zdravlje. Atletikom se bavi šest godina. Općina Hadžići je 2016. godine proglašava za najperspektivniju, a 2017. za najuspješniju sportiskinju. Do sada je zabilježila 10 nastupa za reprezentaciju BiH, od čega su tri Evropska timska prvenstva, Evropski kros, Balkanski kros i Balkanska prvenstva na stazi te Balkansko prvenstvo na 10 kilometara na cesti. Almu trenira rekorder BiH u maratonu i 10 kilometara, ikona BH atletike, Sead Kondo.


Prijem kod načelnika

- Čestitamo Almi i treneru Kondi na dosadašnjim rezultatima i želimo im puno sreće u daljem radu. Ukoliko se ukaže prilika da Almi ponovo pomognemo kao lokalna zajednica to ćemo svakako učiniti. Ovom prilikom pozivam i društveno odgovorna preduzeća koja posluju na našoj općini da stanu iza ovakvih talenata i pomognu im u ostvarivanju vrhunskih rezultata. Sportisti su uvijek bili i ostali najbolji ambasadori zemalja iz kojih dolazi – kazao je načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, koji je ugostio Almu i njenog trenera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.