BORILAČKI SPORTOVI

Razočarani Stipe Miočić ogorčeno poručuje: Nešto se mora promijeniti jer ovo nije pošteno!

Avaz.ba

20.7.2017

Uprkos najavama da bi Stipe Miočić relativno brzo mogao ponovno ući u Octagon i suočiti se s bivšim prvakom Cainom Velasquezom, čini se kako stvari ipak neće ići tako glatko, piše Fight Site.

Ne radi se o problemima sa zdravljem bivšeg UFC šampiona koji se i dalje oporavlja i zbog čega bi ovaj meč koji je UFC zamislio mogao biti prolongiran. Tu govorimo o problemima s ugovorom koje Miočić ima sa svojim poslodavcem. Ili bolje rečeno, problemima s visinom ugovora koji se nisu riješili još od dvoboja s Alistairom Overeemom.

MMAFighting piše kako je Miočićev menadžment jako razočaran jer od dvoboja protiv Juniora dos Santosa i dalje nema konstruktivnih razgovora oko Stipinog poboljšanog ugovora. Prema njihovim riječima UFC prvak je u posljednja dva nastupa i posljednje dvije odbrane titule, zaradio manje od njegovih izazivača. To je prema njima nedopustivo, stoga uopšte ne žele razgovarati o sljedećem protivniku i sljedećem terminu nastupa prije nego što se riješe problemi s ugovorom.

Podsjećamo, još u januaru je Miočić vrlo razočarano govorio o uslovima pod kojima nastupa kao UFC prvak u kraljevskoj kategoriji.

“To se treba promijeniti, definitivno. Činjenica da je Overeem zaradio više novca od mene u našoj zadnjoj borbi je pljuska u lice. To je strašno. To definitivno moramo promijeniti. Nešto se mora promijeniti jer ovo nije pošteno”, tada je izjavio Stipe.

No, uprkos oštrim riječima Miočić je pristao odraditi dvoboj protiv Dos Santosa pod istim uslovima uz obećanje da će se nakon tog meča razgovarati o boljim uslovima. Kako sada stvari stoje, o tome još uvijek nije bilo riječi. Stipe je razočaran i ljut, a to nije dobra vijest za Danu Whitea i UFC. Pogotovo uz sve probleme koje imaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.