BORILAČKI SPORTOVI

UFC 214: Jones brutalno nokautirao Cormiera i ponovo postao prvak u poluteškoj kategoriji

Piše: Al. Ti.

30.7.2017

Najveći ovogodišnji UFC-ov event održao se sinoć u Anaheimu, a borba večeri, a vjerovatno i meč godine kada je u pitanju UFC jeste borba između Daniela Cormiera i Jona Jonesa.

Dugonajavljivani i dugočekani revanš dvojice najvećih poluteškaša u historiji UFC-a konačno se sinoć održao na UFC-u 214, a na kraju pobjedu je odnio Jon Jones koji je spektakularnim povratkom tehnički nokautirao dosadašnjeg prvaka Cormiera i tako vratio pojas u svoje vlasništvo.

Iako je prve dvije runde po svim relevantnim borilačkim parametrima Cormier dobio, jer je bio mnogo agresivniji i nekoliko puta ozbiljno uzdrmao Jonesa, ovaj se nije dao zbuniti i čekao svoju priliku.

Dočekao je u trećoj rundi kada brutalnim high kickom pogađa Cormiera, koji se nakon tog udarca zateturao. Namirisavši krv Jones kreće u žestok napad, te laktovima i ground and pound tehnikom tjera sudiju Johna McCarthyja da prekine borbu.

Bilo je ovo prvi put da neki borac nokautira Cormiera u njegovoj profesionalnoj MMA karijeri, koji će se nakon drugog poraza od Jonesa teško vratiti, obzirom da blizu četvrte decenije života.

U drugim borbama treba izdvojiti i meč za titulu prvaka u velter kategoriji koju je prvak Tyron Woodley riješio u svoju koristi pobijedivši Demiana Maiu jednoglasnom odlukom sudija.

Chris Cyborg je postala perolaka prvakinja u ženskoj kategoriji nakon tehničkog nokauta nad Tonyom Evinger, dok je Robbie Lawler jednoglasnom odlukom savladao donalda Cerronea.

Bitnu pobjedu izborio je Volkan Oezdemir koji je nokautom savladao Jimija Manuwu u prvoj rundi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.