BORILAČKI SPORTOVI

Petar Zadro počinje nastup na SP-u protiv Bjelorusa Minkua

Fena

29.8.2017

Bosanskohercegovački judaš Petar Zadro danas će se u ketegoriji -66 kilograma boriti s Bjelorusom Dmitrijem Minkuom (Dzmitry Minkou) na Svjetskom prvenstvu koje se održava u mađarskoj prijestonici Budimpešti.

Osvajač srebrene medalje na EYOF-u u Utrehtu (Utrechtu) 2013. godine i pobjednik ovogodišnjeg Evropskog kupa u Sarajevu, odmjerit će snage s bjeloruskim prvakom, koji se u omladinskim kategorijama okitio brojnim odličjima, prošle godine je osvojio bronze na prestižnim takmičenjima u Sofiji i Minsku, a ove godine bio je treći na grand slamu u Ekaterinburgu. 

Ukoliko prođe prvu prepreku, Zadro će se boriti protiv pobjednika duela između Australijanca Nejtana Kaca (Nathan Katz) i Filipinca Šugena Nakana (Shugena Nakana).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu nastupit će s osam takmičara, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja. Zadro je jedini bh. takmičar koji nastupa danas.   

Bronzana s evropskog prvenstva i druga na svjetskoj rang listi - Larisa Cerić, u kategoriji +78 kao nositeljica u prvom kolu je slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Kutro.

Harun Sadiković, peti s prvenstva Evrope u kategoriji +100 kg, u prvom kolu će se boriti protiv Bjelorusa Oleksandra Vakavijaka (Aliaksandra Vakhaviaka). Srebrena sa Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu će se boriti protiv takmičarke iz Kenije Dijane Kane (Dianah Kane).  

U kategoriji - 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Hoakima Dvarbija (Joakima Dvarbya) iz Švedske.

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Šakzodbekom Sabirovim (Shakhzodbek Sabirov), a Miletić s Gruzijcem Ušangijem Margijanijem (Ushangi Margiani). 

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73 kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.