Nesvakidašnji prizori: Provocirao je publiku pa je bježao iz kaveza

Avaz.ba
05.09.2017 22:18
A
A
A

U Dagestanu je održan Fight Nights Global 73, a priredbu ćemo pamtiti po haosu koji je nastao tokom glavne borbe večeri, piše Fightsite.

Sportsku priredbu u Kaspijsku (Kaspiysku) predvodili su bivši UFC-ov borac i pobjednik 14. sezone The Ultimate Fightera Diego Brandao te njegov protivnik iz Rusije Ahmed Alijev. 

Ipak, umjesto borbe koja je do tih trenutaka obećavala, minutu prije isteka druge runde borba je prekinuta, a sve je počelo kada je Alijev udario Brazilca glavom u prsa. Uslijedila je intervencija suca koji upozorava ruskog borca, a potom i Brandaovi prigovori koje Alijev iskorištava kako bi zadao nekoliko udaraca nespremnom protivniku. Sudac je ponovo uskočio, a sada već prilično iznervirani Brandao i sam poseže za ilegalnim udarcem te, dok su obojica na podu, pogađa Alieva nogom u glavu. 

Sudac ih podiže na noge, a nezadovoljna publika počinje predmetima bombardirati Brazilca koji se ovom prigodom nalazio na gostujućem, a izgleda i na izrazito neprijateljski raspoloženom terenu.

Brandau je je bilo dosta svega i on je preskočio ogradu te napustio kavez. Nakon nekoliko trenutaka ipak su ga vratili unutra, ali izgleda samo zato da bi Alijeva proglasili pobjednikom tehničkim nokautom (povlačenje iz borbe). Da stvar bude apsurdnija, borce su na kraju natjerali i na zajedničku “prijateljsku” fotografiju. Inače, žalosno je i što je sve to u sjeni ostavilo nastup 37-godišnjeg MMA veterana Fabia Maldonada koji je iste večeri stigao do svoje prve MMA titule. Srčani Brazilac u borbi za poluteškaški pojas napravio je veliki preokret i giljotinom ugušio deset godina mlađeg i do tog trenutka neporaženog Kurbana Omarova.