BORILAČKI SPORTOVI

Nunjes odbranila pojas, Kehudo brutalno nokautirao Vilsona

Avaz.ba

10.9.2017

Jutros ujutro se održao UFC 215 u Edmontonu. Zagarantiran spektakl ipak nije bio toliki nakon što su otkazane borbe Demetriusa Džonsona (Demetriousa Johnsona) i Reja Borga (Raya Borga) te Žuniora Dos Santosa (Juniora Dos Santosa) i Fransisa Nganua (Francisa Ngannoua). 

Ipak, bez obzira na nepredvidive okolnosti koje su obavile ove dvije borbe, UFC 215 pružio je nekoliko sjajnih borbi.

Amanda Nunjes (Amande Nunes) i Valentine Ševčenko (Valentina Shevchenko), koje su odradile revanš u glavnoj borbi večeri. Nunjes je slavila podijeljenom odlukom sudija, pišu 24sata.hr.  

Prvakinja bantam kategorije osvojila je naslov nokautom protiv Mieše Tate (Miesha Tata) nakon čega je 'Cupcake' izgubila od Rakel Penington (Raquel Pennington) pa otišla u penziju. Nunjes je nastavila dominaciju tada najtežom ženskom kategorijom (nije postojala pero kategorija) i u idućoj borbi savladala Rondu Rouzi (Rondu Rousey) brutalnim batinama u prvoj rundi. Bila je to njena prva odbrana naslova. 

U drugoj borbi večeri susreli su se veliki Rafael Dos Anjos i Nil Magni (Neil Magny). Brazilac je nekad bio prvak lake kategorije prije nego je izgubio od Edija Alvareza (Eddie Alvarez), koji je kasnije dobio batine od Konora Mekgregora (Conora McGregora). 

U Edmontonu je upisao drugu pobjedu u velteru nakon što je u debiju savladao Tarisa Safiedinea (Tareca Saffiedinea). Ovo večeras je bila sjajna pobjeda trokutom u prvoj rundi sjajnog Dos Anjosa, koji se za vrijeme boravka u lakoj kategoriji borio sa svim mogućim velikim imenima UFC-a. Lijepo je vidjeti da mu ide dobro i u velteru.

U main cardu vidjeli smo još i sjajan nokaut bivšeg izazivača za naslov muha kategorije Henrija Kehuda (Henryja Cejuda). Amerikanac je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u hrvanju, a jutros je pokazao koliko je kao hrvač napredovao u boksačkim tehnikama.

Kehudo je u drugoj rundi sjajnim direktom nokautirao još jednog bivšeg izazivača muha kategorije Vilsona Reisa (Wilsona Reisa), a iz publike ih je gledao Demetrius Džonson (Demetrious Johnson), čovjek koji je obojicu nokautirao u tim borbama za naslov.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.