BORILAČKI SPORTOVI

UFC potvrdio: Nurmagomedovu je bio ponuđen Ferguson, no on je borbu odbio

Avaz.ba

29.9.2017

Iz UFC-a su odlučili odgovoriti na pitanje zašto se protiv Tonija Fergusona (Tonya Fergusona) ne bori Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) nego Kevin Li (Kevin Lee) te su objasnili kako je Dagestanac bio u planovima, no da je on ponuđene datume odbio. 

Glavni matchmaker promocije, Šon Šelbi (Sean Shelby), je nešto više o tome rekao u novoj epizodi UFC-ovog serijala “Watch List”, gdje je otkrio detalje oko dogovaranje borbe koju većina fanova želi vidjeti, no to ipak neće uspjeti ostvariti ove godine, prenosi Fightsite.

Naime, UFC je imao namjeru i po četvrti puta pokušati dogovoriti ovu borbu, ali Nurmagomedov je izjavio kako jednostavno neće uspjeti biti spreman za borbu u novembru.

“Da razjasnimo ovu cijelu situaciju. Nurmagomedovu je bila ponuđena borba protiv Tonija na UFC 217 u Njujorku, 4. novembra, a to je bilo u vrijeme kada smo pokušavali posložiti evente do kraja godine. No, dobio sam informaciju kako Habib neće biti spreman boriti se minimalno do decembra, tako da je Toni ostao bez plesnog partnera. Njemu smo obećali borbu, pogledali smo imena i tu je bio Kevin Li. Dovoljno je pogledati njegove rezultate u posljednje vrijeme i sve će biti jasno. Taj je momak trenutno najuzbudljivija stvar u cijeloj diviziji do 70 kilograma”, rekao je Šelbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.