BORILAČKI SPORTOVI

Brat i sestra Rišljanin s velikim uspjehom predstavljaju Goražde i BiH: Tarikove uspjehe u karateu Zerina doživljava emotivnije od svojih

arik i Zerina: Bez podrške institucija i sponzora, nižu uspjehe

Piše: Al. B.

24.10.2017

Zerina i Tarik Rišljanin, brat i sestra iz Goražda, članovi su Karate-kluba Holliday te reprezentacije Bosne i Hercegovine i ni ne znaju tačan broj medalja iz zajedničke kolekcije. O uspjesima na brojnim takmičenjima pričaju skromno, kao da se do pobjedničkog trona, bez podrške grada i sponzora, dolazi svakog dana. 

- Iza nas ostaju suze i znoj, ali na kraju stižu i uspjeh i zadovoljstvo samim sobom. To je moje! Ja sam to osvojila i niko mi nije pomogao – kaže Zerina.

Među desetinama osvojenih medalja najdraža joj je ona srebrena s najjačeg takmičenja u regionu “Zlatnog pojasa” 2011. godine u Čačku te bronzana medalja s Balkanskog prvenstva 2015. u Dubrovniku.

Bratove uspjehe, ipak, doživljava emotivnije od svojih, a i Tarik je bio treći na Balkanskom prvenstvu za pionire u Kragujevcu. Po završetku srednje škole, planira upisati Fakultet sporta te postati pripadnik Državne agencije za iastage i zaštitu (SIPA), otkriva nam ovaj simpatični srednjoškolac.

Iako je majka pogledala samo jednu njihovu borbu, jer bi više voljela da joj djeca sviraju klavir, za njihove dosadašnje uspjehe krivi su samo roditelji, treneri u klubu i “trener svih trenera” Memsur Ćurović Roka.


Medalje s brojnih takmičenja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.