BORILAČKI SPORTOVI

Taekwondoisti Novog Grada najbolji u Italiji

Fena

23.10.2017

Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo ovog vikenda su nastupili na tri internacionalna takmičenja i donijeli 24 medalje od koji je 14 zlatnih.

Tim od pet takmičara osvojio je titulu prvaka u italijanskom gradu Alesandriji, na internacionalnom turniru mira „Alessandria Peace Tournament“. Bh. takmičari su u ekipnom sistemu takmičenja savladali ekipe iz Izraela, Italije i Hrvatske, saopćeno je iz kluba. 

Za Novi Grad su nastupili Benjamin Husić, Delila Ramić, Kerim Omerbegović, Jusuf Ali Rašidagić, Emir Kaljanac i trenerica Nejla Kaljanac, a u ulozi suca ispred selekcije kluba je učetvovala Edna Abaspahić.  Također, na takmičenju u Livnu okupilo se oko 330 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a selekcija kluba s takmičarima i trenerom Alenom Čukurijom osvojila je dvije zlatne medalje. Zlatom su se okitili Eldar Abdulović i Ahmed Dizdar u kategorijama kadeta. 

Isto tako, ''Zenica Open'' ove godine je okupila oko 330 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a selekcija sarajevskog kluba sastavljena od 20 takmičara s trenerima Alenom Ćukurijom, Samirom Selimovićem i Dinom Čukurijom je osvojila sedam zlatnih, pet srebrenih i pet bronzanih medalja. Zlatne medalje za Novi Grad su osvojili Jahja Liščančić, Hamza Bahtanović, Emir Radeljaš, Hena Melez, Laura Kujačić i Esma Bahtanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.