BORILAČKI SPORTOVI

Najveća "šuplja priča" u historiji boksa: Mejveder i Mekgregor prevarili sve

Avaz.ba

26.10.2017

Najskuplji borilački spektakl svih vremena, bokserski meč Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) i Konora Mekgregora (Conor McGregor), bio je "velika muljaža". Tako barem tvrdi stanovnik bokserske Kuće slavnih Džim Lempli (Jim Lampley). 

Stručni komentator koji već preko 30 godina prati najveće bokserske događaje smatra kako je i više nego očito da je Mejveder pustio Mekgregoru prve tri runde te da je dozvolio da meč ode do 10. runde čisto zbog navijača.

- Mejveder nije u penziji. Zašto bi bio? Pa kreirao je najveću muljažu u historiji borilačkih sportova - rekao je Lempli za TMZ.

- Pustio je Konoru tri runde kako bi MMA svijet imao o čemu pričati, a onda je meč pustio do 10 runde. Sve je to namještaljka. Vjerujem da postoji još budala na ovom svijetu koji će dozvoliti da Flojd zaradi novih 150 miliona ili više - kaže Lempli.

Novinar ga je potom pitao je li siguran da je pustio prve tri runde:

- O, da. Naravno. To je bilo i više nego očito - odgovorio je s velikom sigurnošću, nakon čega je novinar TMZ-a pitao: "Mislite li da će Mejveder riskirati stopostotni učinak u karijeri zbog novog povratka?"

"Riskirati? Riskirati? Jesi li upravo povezao riječ rizik s Flojdom Mejvederom? Tu nema nikakvog rizika."



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.