BORILAČKI SPORTOVI

Almedin Fetahović selektor Regionalne lige

Avaz.ba

26.10.2017

Proslavljeni bosanskohercegovački bokser Almedin Fetahović izabran je za selektora reprezentacije Regionalne lige, koja će se u revijalnom meču 18. novembra boriti protiv selekcije Italije u Podgorici.

Fetahović je dobio odriješene ruke da odredi ekipu, što dovoljno govori o ugledu koji ovaj nekadašnji poznati borac, a danas trener, uživa u regiji. 

- Ovo je velika stvar i priznanje, dokaz da se naš rad veoma cijeni - ističe Fetahović.

Zanimljivo je, međutim, da njegov klub (Ilidža) ne učestvuje u ligi koja okuplja ekipe sa područje bivše Jugoslavije. Pojedini bokseri Ilidže na svojevrsnoj posudbi nastupaju za Radnik iz Bijeljine.

- Ilidža ima dovoljno kvalitetan kadar da nastupa u ovom takmičenju, naši borci, poput Adema Fetahovića i Džemala Bošnjaka, afirmirani su i na međunarodnoj sceni. No, situacija je takva da ne samo da nismo u mogućnosti finansirati učešće u Regionalnoj ligi nego je sve veći problem izmirivati i one osnovne obaveze.

Čini mi se čak da, što imamo više uspjeha, to nailazimo na sve veće prepreke. Podsjetio bih na to da su bokseri Ilidže i ekipni i poijedinačni prvaci federalne lige.

Stekli smo pravo učešće u Regionalnoj ligi, ali ako budemo bez adekvatne podrške odgovornih institucija s federalnog, kantonalnog i općinskog nivoa, od toga neće biti ništa - rekao je Fetanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.