BORILAČKI SPORTOVI

Fedor se obračunao s odmetnutim bratom: Niko te nije tjerao da se boriš protiv "Cro Copa"

Avaz.ba

27.10.2017

U porodici Emelianenko došlo je do razdora između braće. Mlađi i problematični Alex nakon izlaska iz zatvora i dalje je nestašan. Više nije u M-1 promociji poznatog Fedorova menadžera Vadima Finkelsteina, nego je prešao kod Ramzana Kadyrova, čečenskog čelnika opsjednutog MMA-om.

Mlađi Emelianenko putem medija napada Finkelsteina, a stariji je brat odlučio u podužem pismu pokazati mu gdje mu je mjesto.

"Kritiziranje Vadima nema apsolutno nikakva temelja. Vadim je učinio za tebe više nego bilo ko drugi. Nakon što si dobio zabranu atletske komisije da se boriš u Americi, Vadim te je podržao i organizirao ti borbe protiv Rimkyavichusa, Gluhova i Monsona. Bilo je to vrijeme kada niti jedna promocija nije htjela imati posla s tobom'', napisao je, između ostalog, Fedor.

Reagirao je i na dio kritika Alexa koji tvrdi da je bio natjeran u borbu s Cro Copom 2004. godine. Bio je to uistinu brutalan poraz nakon jednog od najspektakularnijih nokauta u režiji Mirka Filipovića.

"Niko te nije tjerao boriti se protiv Cro Copa. Ja sam se u to vrijeme borio na Grand Prixu, no stalno se spominjala moja odbrana pojasa protiv njega. No, onda je on izgubio od Randlemana, a ti si vidio priliku, uprkos tome što smo te Vadim, ja i treneri odgovarali od toga, znajući tvoju predanost treningu i neiskustvo. Nisi se dovoljno dobro pripremio. Umjesto da si gubio kilograme i radio na brzini ruku, ti si se još dodatno udebljao. Tokom treninga sam te gledao i vidio utjecaje konstantnog konzumiranja alkohola. Tražili smo te da paziš na kilograme, a ti si nabacio pivski stomak. Rezultat se na kraju vidio. Za to ti na kraju ne mogu nikako reći hvala. Pao si od Mirka na pamtljiv način i sve do danas u intervjuima me podsjećaju na to kako je Cro Cop nokautirao mog brata", prenosi Fightsite dio Fedorova pisma bratu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.