BORILAČKI SPORTOVI

Medalja kao potvrda rada

Avaz.ba

15.11.2017

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu Open kategorije održanom u marokanskom Marakešu.

Nakon što je u prvom kolu bila slobodna, Cerić je u drugom savladala Unele Sniman (Snyman) iz Južne Afrike. Treće kolo je prošla pobjedom nad Kubankom Elanis Agilar (Ellannis Aguilar), dok je u polufinalu porazila Holanđanku Tesi Sevelkus (Tessie Sevelkouls).

Finale je izgubila od prve nositeljice svjetske liste Sare Asahine (Asahina) iz Japana, koja je od Larise teža čak 50 kilograma. Cerić je izjavila da je zadovoljna dosadašnjim dijelom sezone, a pogotovo medaljom koja joj je, kako je istakla, upotpunila kolekciju s velikih takmičenja.

- Imam već dvije evropske medalje za seniore i ovo je prva svjetska. Veoma sam ponosna. U Maroko sam išla s namjerom da uzmem medalju, ona nije slučajnost, nego rezultat kontinuiranog rada.

Moja karijera traje od juniorskih dana do mlađih seniorskih i evo sada sam u nekim najboljim godinama - poručila je Cerić.

Što se tiče takmičenja, objasnila je da je dobro obavila sve borbe, ali da je Japanka u finalu bila dominantnija i postigla čistu pobjedu.

- Osim što je teža od mene, imala je izvanredno kretanje i tehnički je, u neku ruku, čak i bolja. Na kraju nisam mogla ništa, bacila me i uhvatila u zahvat. Realna sam i nisam mogla puno pružiti u finalu - govori Cerić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.