BORILAČKI SPORTOVI

Predsjednik UFC-a otkrio kada Miočić i zastrašujući Kamerunac ulaze u oktogon!?

Avaz.ba

5.12.2017

Brutalnim i ekspresnim nokautom protiv Alistaira Overema (Overeema) na UFC 218 eventu u Detroitu Frensis Nganu (Francis Ngannou) je osigurao borbu za naslov protiv Stipe Miočića. Da će Kamerunac biti idući izazivač teške kategorije na konferenciji s novinarima je potvrdio predsjednik UFC-a, Dejna Vajt (Dana White). 

"Osigurao je borbu za pojas. Večeras je izgledao nevjerovatno. U teškoj kategoriji nećete vidjeti impresivniji nokaut", komentirao je Vajt veliku pobjedu koju je "Predator" ostvario u manje od dvije minute i pritom doslovno uspavao legendarnog Overema.

Miočić se nije borio od maja kada je u drugoj odbrani naslova nokautirao Žuniora dos Santosa (Junior dos Santos). Povratak u oktogon usporili su pregovori s UFC-om, ali Vajt tvrdi da je sve riješeno i prvaka želi vidjeti u akciji što prije.

"Da, Nganua također nije bilo neko vrijeme. Dogovorit ćemo borbu što je prije moguće".

Vajt još uvijek nema konkretan plan, ali se na pitanje novinara složio da bi UFC 220, kojeg 20. januara u Bostonu predovde Danijel Kormier (Daniel Cormier) i Volkan (Ozdemir) Oezdemir u borbi za poluteškaški pojas, bio dobar datum za Miočića i Ngannua.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.