BORILAČKI SPORTOVI

Badr Hari: Iz zatvora u ring!

Badr Hari: Najpopularniji kikbosker na svijetu

A. M.

12.12.2017

Službeno je poznat datum povratka Badra Harija u ring najbolje svjetske kikboksing promocije. Najpopularniji kikbokser svijeta predvodit će „Glori 51 event“ koji se održava krajem zime 2018. godine. 

Vrijedno trenirao

Zapravo, riječ je o 3. martu i eventu koji se održava u Roterdamu, u Ahoj areni. Marokanac je prethodnih nekoliko mjeseci proveo u zatvoru, ali je i tamo vrijedno trenirao i spreman je za veliki povratak.

- Očekujte nove velike stvari u „Gloriju“. Spreman sam i jedva čekam da se vratim - poručio je Hari. 

Ime protivnika 33-godišnjeg Harija još nije poznato, ali se očekuje da bude saopćeno uskoro. 

Predao prvaku

- Badr se vraća i počastvovani smo što će on biti dio naše teške kategorije - rekao je potpredsjednik „Glorija“ Skot Rudman (Scott). 

Hari je posljednji meč imao u decembru 2016. godine, kada je predao prvaku Riku Verhovenu (Ricco Verhoeven), a u karijeri je od 120 borbi slavio u čak 106.


„Badr - Riko 2“

Svjetska kik-boks javnost željno iščekuje povratak Badra Harija, a svi se nadaju da će njegova povratnička borba biti upravo protiv Rika Verhovena.

- Ljudi žele Badr - Riko 2. Vidjet ćemo šta nosi 2018. Ja sam spreman. Nadam se da će on trenirati i nadam se da će biti spreman – poručio je svjetski prvak Verhoven.

Pokušaj ubistva, prijateljstvo s Ronaldom...

Još na početku karijere vidjelo se da Hari ima čudan karakter. Rođeni Holanđanin odrekao se holandske zastave nakon neugodnog poraza od Stefana Leke 2005. i od tada se bori pod marokanskom zastavom. Krenuli su i problemi izvan ringa, što se pretočilo u ring kada je 2008. godine diskvalificiran nakon što je Remija Bonjaskog (Remy) udario nogom u glavu dok je bio na podu. Zamračilo mu se i 2010. s Hesdijem Gergesom (Hesdy), nakon čega je godinu pauzirao. U Maroku je tjerao svoje demone i “novi” Hari opet se vratio u formu do nesretne 2012. Tada je završio u zatvoru, a optužnice su se gomilale. Pokušaj ubistva, premlaćivanje, a u pretresu stana pronađeni su mu steroidi. U posljednje vrijeme nerazdvojan je prijatelj s igračem Real Madrida Kristijanom Ronaldom (Cristiano).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.