BORILAČKI SPORTOVI

Edin Puhalo postao prvak Mediterana u WBC verziji

Avaz.ba

16.12.2017

Naš uspješni bokser Edin Puhalo alias Iron Puki osvojio je titulu prvaka Mediterana u najjačoj svjetskoj asocijaciji WBC.

Naime, on je sinoć u njemačkom gradu Furth im Wald u četvrtoj rundi nokautirao turskog boksera Özcana Çetinkayu.

"Mojoj sreći nema kraja. Nokautom u četvrtoj rundi pobijedio sam jednog od najrangiranijih i najboljih turskih boksera i ispisao historiju bh. boksa. Çetinkaya je boksao sa Manuelom Carom i Huanom Carlosom Gomezom do kraja, a ja sam ga uspio ne samo pobijediti, već i nokautirati. Ovo mi je 15. pobjeda u nizu i to 14. nokautom. Sretan sam i prezadovoljan svojom borbom. Veliko hvala svima koji su vjerovali u mene i podržali me, a ovu pobjedu poklanjam našoj Bosni i Hercegovini.

U mom uglu, osim mog trenera Narcisa Kalajdžića i brata Emina, bili su dvojica ljudi iz najjačeg promotorskog boxerskog kampa u Evropi Saurland, i prezadovoljni su mojom borbom.

Ulazak u ring i pobjedu sam proslavio uz pjesmu Dine Merlina 'Jel Sarajevo gdje je nekad bilo'. Želim da se zahvalim mom menadžeru Daliboru Banu, koji mi je omogućio da boksam za najjaču asocijaciju na svijetu, WBC", kaže Edin Puhalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.