BORILAČKI SPORTOVI

Bahrudin Mahmić i Antonio Plazibat specijalni gosti turnira "WAKO Grand Prix BiH"

Avaz.ba

3.1.2018

Tradicionalni deseti po redu turnir "WAKO Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore održat će se 24. februara ove godine u KSC-u Ilidža, a specijalni gosti bit će bh. reprezentativac Bahrudin Mahmić, osvajač zlatne medalje na posljednjem svjetskom prvenstvu za seniore održanom u Budimpešti, te hrvatski borac Antonio Plazibat, osvajač K1 world GP u Japanu 2017.godine.

Organizator turnira je Kick boxing akademija Ilidža, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

- Sretni smo i ponosni da će dva borca koja su obilježila 2017.godinu kada je u pitanju kickboxing i K1, Bahrudin Mahmić u amaterskom kick boxu, a Antonio Plazibat u profesionalnom K1, prisustvovati na našem turniru, koji će po svim najavama biti jedan od najmasovnijih turnira u regionu – kaže Bašović, te dodaje da će specijalnim gostima Mahmiću i Plazibatu biti uručena posebna priznanja na otvaranju turnira.

Podsjetimo, "WAKO Grand Prix BiH" se održava svake godine krajem februara, a dosadašnje pripreme i najave obećavaju da će biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je kick box u pitanju. Na turniru će nastupiti osvajači medalja sa Evropskih i Svjetskih prvenstava, kao i najbolji bh. borci. Očekuje se nastup oko 700 takmičara iz osam zemalja.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Ilidža i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a ulaz na turnir bit će slobodan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.