BORILAČKI SPORTOVI

Mejveder i Mekgregor bi mogli ponovo u ring, ali po UFC pravilima!

Avaz Sport

7.2.2018

Izgleda kako je nova borba između Konora Mekgregora (Conor McGregor) i Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) sve izvjesnija.

Dok se najveće zvijezde borilačkog sporta s vremena na vrijeme prepucavaju putem društvenih mreža, brojni "insajderi" tvrde kako je nova borba između njih dvojice sve izglednija.

Između ostalih, novu spektakularnu borbu najavljuje i Stiven Espinoza, izvršni direktor "Showtime Sportsa", a to je potvrdio i bokserski insajder i dopisnik britanskog Telegrapha Geret Dejvis (Gareth A Davies).

U razgovoru za radio stanicu talkSPORT, Dejvis otkrio:

“Koliko znam, puno se razgovora vodi u pozadini. Puno priča cirkulira kroz ljude oko Mejvedera. Priča se o njegovom potencijalnom MMA meču s Mekgregorom. Konor nije imao nikakve šanse u bokserskom meču, a sada bi ljudi voljeli pogledati borbu kojoj će on zaustaviti Flojda kojem to uopće neće uticati na omjer. Mislim da će se to dogoditi i da će u igri biti borba od 300, 400, pa čak i 500 miliona dolara.”

Ideja je ovo za koju je i UFC pokazao interes, a dio medija danas smatra da je već od samog početka postojao plan po kojem bi Konor i Flojd odradili dva meča – jedan u bokserskom ringu, a drugi u UFC-ovom kavezu.

Iako će, barem gledano sa sportske strane, ovaj dvoboj ponovno navući brojne kritike, činjenica je da se radi o financijski itekako isplativom potezu.

U prilog tome idu i službene brojke iz njihovog posljednjeg dvoboja, a one govore da je samo na području Sjeverne Amerike kupljeno čak 4,3 miliona plaćenih prijenosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.