UFC 221: Romero brutalno nokautirao bivšeg prvaka Rokholda

Autor: Avaz Sport
11.02.2018 07:52
A
A
A

Nakon spektakularnog UFC 220 i obrane naslova Stipe Miočića protiv Fransisa Nganoua (Francis Ngannou) u Bostonu, Pert je po prvi put u historiji ugostio jedan UFC-ov event. 

UFC 221 obilježio je nastup, ali i poraz Marka Hanta (Hunt), te brutalan nokaut Džola Romera (Yoel Romero) protiv Luka Rokholda (Luke Rockhold).

Brutalan nokaut spasio UFC-ov event

Domaći navijači ostali su uskraćeni za jednu borbu u kojoj će se dodijeliti titula prvaka. Australac Robert Viteker (Whittaker) trebao je braniti svoj naslov u srednjoj kategorije, ali je zbog infekcije morao odustati. 

Za privremeni pojas prvaka srednje kategorije trebali su se boriti Rokhold i zamjena Romero, međutim Kubanac je pao vagu i pojas je mogao pripasti jedino Rokholdu u slučaju pobjede. No i to se nije dogodilo.

Romero je brutalno nokautirao bivšeg prvaka Rokholda sredinom treće runde, kada ga je zahvatio jednim krošeom i poslao na tlo. 

Amerikanac je u trenutku pada bio izgubljen, a njegov dezorijentirani pogled u prazno dao je znak Romeru da ga dovrši. Nakon prvog udarca sudija je prekinuo meč.

Legenda K-1, Pridea i UFC-a Mark Hant poražen je jednoglasnom sudijskom odlukom od Amerikanca Kertisa Blejdeza (Curtis Blaydes). 

Samoanac je u prvoj rundi imao na konopcima 17 godina mlađeg suparnika, ali nije uspio dovršiti uzdrmanog Blejdeza.

Više o:

UFC 221 Perth