BORILAČKI SPORTOVI

Kladionice misle da bi Mejveder nastradao u oktagonu: Evo kakve su kvote ponudili za moguću borbu protiv CM Punka

Avaz Sport

15.2.2018

Čim se samo u teoriji pojavila mogućnost organiziranja MMA borbe Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) i Fila Bruksa (Phil Brooks), poznatijeg kao CM Punk, reagirale su kladionice te su u nekima od njih ovaj par našao u službenoj ponudi.

Naime, ova opcija se pojavila posljednjih dana, nakon sve više glasina o tome kako je Mejveder u pregovorima za nastup u UFC-u.

Logično je bilo misliti da bi to bila situacija gdje bi odradio revanš protiv Konora Mekgregora (Conor McGregor), no većina analitičara je uvjerena kako najuspješniji bokser u historiji ne bi imao niti trunke šanse protiv Mekgregora u oktogonu. To je vrlo realno razmišljanje pa ne čudi spomen nekih drugih opcija, prije svega jedinog člana UFC-a koji zapravo nije ni MMA borac.

Tako se posljednjih dana spominje namjera UFC-a da Mejvedera upari s velikom kečerskom zvijezdom, koja se nije proslavila u svom prvom UFC nastupu. CM Punk već neko vrijeme trenira i gotovo je sigurno kako će dobiti drugu UFC priliku, a budući da mu se ne zna protivnik, počelo se govoriti o tome kako se radi na meču protiv Mejvedera, piše Fightsite.

Kladionice su to prepoznale kao priliku za ponudu, koju su i postavili. I svakako će vas iznenaditi ono kako koeficijenti izgleda.

Naime, favorit u ovom slučaju je borac koji je godinama nastupao u namještenim mečevima “profesionalnog hrvanja”, a jedan jedini pravi meč je uvjerljivo izgubio.

Koeficijent na pobjedu Punka je -300, odnosno 1.33 prema načinu kvota kakvi se koriste kod nas. S druge strane, pobjeda Mejvedera vrijedi +220, odnosno koeficijent od 3.20.

Ukratko, dođe li do ovog meča, uplatite li na Mayweathera 100 maraka, vaš dobitak biti će 320, odnosno 220 maraka bićete u plusu. Predstavnik jedne od kladionica je obrazložio ovakvu ponudu.

“Da se bore u UFC-u, gotovo je sigurno da bi ga Punk uništio. Njegova veličina bi tu odigrala veliku ulogu, a i on već neko vrijeme radi grappling s borcima najvišeg nivoa. Odveo bi Flojda na pod i tamo ga brzo završio”, rekao je, posebno naglasivši razliku u visini. Naime, Bruks je 15cm viši od Mejvedera, koji bi za ovaj meč sigurno otišao na težinu na kojoj nikad ranije ni približno nije nastupio.

Koeficijenti su svakako čudni. Ali, ukoliko takva prognoza na račun CM Punka, koliki bi tek favorit bio Mekgregor, ukoliko bi se dogovorio revanš u oktagonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.