BORILAČKI SPORTOVI

Bišćanka Ema Bajrić – nepobjediva ljepotica u ringu

Ema s kolegom Rasimom Alunovićem i Rinaldom Pikolotijem: Zlato i srebro u Karlovcu

A. SADIKOVIĆ

22.2.2018

Evropska prvakinja, osvajačica Evropskog kupa, višestruka državna šampionka... Potrajalo bi ovo nabrajanje uspjeha 16-godišnje Bišćanke. Zato su Emu Bajrić sugrađani već odavno prozvali nepobjedivom ljepoticom u ringu.  

Velika odricanja

Članica Kluba borilačkih sportova Favorit BH još jednom je prije nekoliko dana potvrdila mjesto među svjetskom kik-boks elitom. Osvojila je najsjajnije odličje na Evropskom kupu u Karlovcu.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine prije samo nekoliko mjeseci zasjenila je konkurenciju i na Evropskom šampionatu u Makedoniji. Jedna od najboljih ovdašnjih sportistkinja jednostavno je neprikosnovena u takmičarskoj kategoriji do 60 kilograma.

- Iza mene je nekoliko nevjerovatnih mjeseci. Gdje god sam otišla, u svoj grad sam donijela zlato. To je razlog za osmijeh nakon ogromnog odricanja – kazala nam je Ema.

Njen trener Rinaldo Pikoloti posebno ističe činjenicu kako je Ema Bajrić među rijetkim sportistkinjama koje se mogu pohvaliti da su u kratkom periodu trijumfovale na dva tako respektabilna takmičenja.

- Njen talent i volja za radom su neviđeni. Samo da je zaobiđu povrede i za nju neće postojati prepreke i granice. Skromna je i tiha, ali je u ringu srčana i opasna - dodao je Pikoloti.


Bajrić: Zasjenila konkurenciju u Makedoniji

Drugačiji život 

Ema živi mnogo drugačije od svojih vršnjakinja. Već je sada nanizala vjerovatno dvostruko veću satnicu u ringu i teretani nego skoro sva muška populacija u gradu na Uni.

- Mnogi smatraju da ovo nije sport za djevojke, ali ja sam takva. Uživam u ovakvom načinu života. Možda me nekada prijateljice i ne razumiju, ali je bitno da me podržavaju – ističe ona.

Zaljubljena je u svoj grad i ne razmišlja o ponudama iz inozemstva. Uživa u bihaćkoj Gimnaziji i matičnom klubu, nastoji ostati nepobjediva u ringu i sanja olimpijski san.

Uspješni i ostali članovi kluba

Satisfakcija za sve članove kluba, koji postoji tek pet godina, je i uspjeh mladog Rasima Alunovića. Talentirani takmičar u Karlovcu je debitirao u seniorskoj konkurenciji i zaslužio srebrenu medalju. Omladinski prvak BiH skrenuo je pažnju na sebe polufinalnom borbom protiv Igora Popovića iz Srbije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.