BORILAČKI SPORTOVI

Povratak zločestog momka

N. R.

5.3.2018

Badr Hari, legenda svjetskog kik-boksa, vratio se omiljenom sportu i odradio svoju prvu borbu nakon što je izašao iz zatvora.

Jedan od najvećih kikboksera u historiji slavio je nakon tri runde jednoglasnom odlukom sudija protiv 10 kilograma težeg Egipćanina Hesdija Gergesa, koji ga je 2010. godine pobijedio diskvalifikacijom Harija nakon što ga je Marokanac udario dok je ležao na podu. 

Najkontroverzniji sportista

"Zločesti momak" napadao je Gergesa od samog početka meča, ali se Hesdi dobro branio. U drugoj rundi, Egipćanin je zadao Hariju velike probleme, ali sredinom druge runde i on se umorio, a Hari je uzvratio i Gergesu je dvaput ispadala guma za zube. Do kraja je Marokanac uzvratio udarcima u tijelo i uzeo rundu. 

Žestoka je bila treća runda, ali nakon što se Gerges umorio, Hari je preuzeo kontrolu i do kraja dobrim udarcima sakupljao bodove koji su mu na kraju donijeli pobjedu. Slavio je jednoglasnom odlukom sudija.

Badr Hari je tokom svoje 17-godišnje borilačke karijere upisao 92 nokauta te se smatra jednim od najuspješnijih kikboksera svih vremena. U ringu je poznat po svom agresivnom stilu zbog kojeg je stekao gomilu fanova. Veliki Harijev fan i prijatelj je Kristijano Ronaldo (Cristiano). 

Izvan ringa je jedna od najkontroverznijih ličnosti u sportskom svijetu. Nesportsko ponašanje u ringu koštalo ga je pojasa K-1 prvaka, a agresivnost izvan ringa stajala ga je zatvorske kazne. Ovo mu je bila prva borba nakon izlaska iz zatvora, u kojem je završio zbog greški iz prošlosti, odnosno fizičkog napada iz 2012. godine. U karijeri je imao dosta sličnih incidenata.

Fanovi se nadaju se da će uskoro vidjeti Harija u revanšu s najboljim kikbokserom današnjice Rikom Verhoevenom (Rick), kojeg očekuje borba za ujedinjenje pojasa protiv Van Nostranda. 

Snažan i spreman

- Ne gubim u revanšima. Hesdi je jedan od najčvršćih boraca u Gloriju, odradio je dobar posao, nije lak protivnik. Ima veliko srce, ali je večeras moje srce bilo veće. Ljude uvijek brine moja fizička sprema i fizički izgled, ali danas sam pokazao da tu nema problema. Pokazao sam koliko sam snažan i spreman – rekao je Hari nakon meča. 

Pretukao konobara 

Marokanac je poznat po brojnim skandalima i tučama izvan ringa. U jednom poznatom restoranu u Kazablanki 2016. godine napravio je potpuni haos. Hari je mirno večerao, ali je do problema došlo kad je trebalo da plati račun. Prema njegovom mišljenju, cifra nije bila odgovarajuća pa je riješio da se obračuna s konobarom. Nesretnog radnika restorana pokušala je da zaštiti treća osoba, ali Hari ni prema njemu nije imao milosti - slomio mu je nos. Na mjesto događaja ubrzo je stigla policija, a K-1 borac završio je iza rešetaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.