Bushido |

Najbolji borci regiona na turniru brazilske džiju-džice u Sarajevu

Fena
09.03.2018 19:02

Akademija borilačkih vještina "Bushido" iz Sarajeva, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, organizira drugi po redu međunarodni turnir iz brazilske džiju-džice "BJJ East European Open Championship Sarajevo", koji će biti održan sutra u dvorani "Mirza Delibašić" Centra "Skenderija" u Sarajevu.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, na turniru se prijavio 261 takmičar iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Austrije, Jordana i Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao jedan od organizatora manifestacije i trener u Akademiji "Bushido" Adi Kljaho, učešće su najavili osvajači svjetskih i evropskih medalja, a ekspanzija i popularizacija turnira će biti nastavljena u budućnosti.

- Nakon prošlogodišnjeg turnira, još više smo se posvetili organizaciji i unapređenju turnira, koji će već naredne godine biti bolji i organizovaniji, s boljim nagradama. Sarajevu poklanjamo turnir kakav zaslužuje. Za najbolje takmičare ove godine pripremili smo posebno dizajnirane medalje i vrijedne nagrade, a gledaoci će moći vidjeti raznolikost iskustva, tehnika i vještina - izjavio je Kljaho.

Supervizor takmičenja Bojan Mirković naglašava da je sarajevski turnir prevazišao sva očekivanja i da je već sada jedan od najboljih u Evropi, te da će dok god bude ovako veliki interes takmičara, nastaviti rasti po broju učesnika i nivou organizacije.

Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji.

Na prošlogodišnjem turniru, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske džiju-džice u historiji Grada Sarajeva, nastupila su 163 borca iz cijele regije.

Turnir počinje u subotu u 10 sati i trajat će do 18 sati. Najzanimljivije borbe će biti održane od 15 do 17 sati, kada će biti održane finalne borbe po kategorijama i borbe apsolutne kategorije.

NA VRH