BORILAČKI SPORTOVI

Najbolji borci regiona na turniru brazilske džiju-džice u Sarajevu

Fena

10.3.2018

Akademija borilačkih vještina "Bushido" iz Sarajeva, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, organizira drugi po redu međunarodni turnir iz brazilske džiju-džice "BJJ East European Open Championship Sarajevo", koji će biti održan danas u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.  

Kako je istaknuto na jučerašnjoj konferenciji za medije, na turnir se prijavio 261 takmičar iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Austrije, Jordana i Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao jedan od organizatora manifestacije i trener u Akademiji "Bushido" Adi Kljaho, učešće su najavili osvajači svjetskih i evropskih medalja, a ekspanzija i popularizacija turnira bit će nastavljena u budućnosti.

- Nakon prošlogodišnjeg turnira, još više smo se posvetili organizaciji i unapređenju turnira, koji će već naredne godine biti bolji i organiziraniji, s boljim nagradama. Sarajevu poklanjamo turnir kakav zaslužuje. Za najbolje takmičare ove godine pripremili smo posebno dizajnirane medalje i vrijedne nagrade, a gledaoci će moći vidjeti raznolikost iskustva, tehnika i vještina - izjavio je Kljaho. 

Supervizor takmičenja Bojan Mirković naglašava da je sarajevski turnir prevazišao sva očekivanja i da je već sada jedan od najboljih u Evropi, te da će dok god bude ovako veliki interes takmičara, nastaviti rasti po broju učesnika i nivou organizacije.  

Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira bit će borbe u apsolutnoj kategoriji.

Na prošlogodišnjem turniru, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske džiju-džice u historiji Grada Sarajeva, nastupila su 163 borca iz cijele regije.

Turnir počinje danas u 10.00 sati i trajat će do 18.00 sati. Najzanimljivije borbe bit će održane od 15.00 do 17.00 sati - to će biti finalne borbe po kategorijama i borbe apsolutne kategorije.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.