MMA

Pogledajte kako se Roj Nelson priprema za meč sa Cro Copom

Avaz Sport

14.3.2018

Bivši UFC-ov teškaš, a danas član Belatorovog rostera, Roj (Roy) Nelson, počeo je s pripremama za meč protiv Mirka Filipovića na Belatoru 200 koji slijedi u maju u Londonu.

O tome se pohvalio na svom službenom Facebooku, gdje je objavio nekoliko videa koji pokazuju da radi na fizičkoj spremi, ali i na tehničkom dijelu, piše Fightsite.

Nelson je, podsjećamo, nedavno odradio meč protiv Mitrionea u prvom kolu teškaškog Grand Prixa, te je poražen većinskom odlukom sudija. S obzirom na to da od dvoboja nije prošlo ni mjesec dana (17. februar) “Big Country” nije imao previše vremena za odmaranje, pa je odmah krenuo s novim pripremama.

- Mrtvi teret. Izbacite to iz svog života osim ako vas ne gura naprijed.  Sjajna vježba za fizičku spremu je 61 kila mrtvog tereta - napisao je Nelson u videu.

Podsjećamo kako su se Filipović i “Big Country” već jednom susreli i to u UFC-ovom Octagonu 2011. godine. Tada je na UFC-u 137 Amerikanac slavio prekidom u trećoj rundi.

Ipak, valja naglasiti da je Cro Cop u taj dvoboj ušao s puknutim bicepsom i puknutom tetivom tog mišića, te se borio gotovo s jednom rukom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.