UFC

Neustrašivi Rus nakon pobjede karijere: Želim borbu za naslov prvaka, tu sam zbog pojasa

Dnevnik.hr.

18.3.2018

Aleksander Volkov (Alexander Volkov) stigao je do pobjede karijere nakon što je na "UFC Fight Night" spektaklu u Londonu pobijedio bivšeg teškaškog prvaka Fabricija Verduma (Fabricio Werdum).

Možda sam nastup nije bio impresivan, ali Aleksander Volkov je prekidom savladao donedavnog teškaškog prvaka i borca koji je bio izgledni kandidat za borbu protiv Stipe Miočića te bi to vjerovatno i bio da se nije dogovorio dolazak Korimera (Cormiera) u teškaše.

To je njegov četvrti trijumf u isto toliko UFC nastupa, drugi prekid za redom u glavnoj borbi nekog "Fight Nighta". Dvadesetdevetogodišnji Rus vjeruje da je to dovoljno za napad na titulu.

- Velika je to pobjeda i želim izraziti respekt prema Fabriciju Verdumu, legendi ovog sporta i velikom šampionu. Ja gledam prema borbi za naslov prvaka. Hoće li to biti odmah nakon ove borbe, ne mogu znati. U svakom slučaju, želim to, ovdje sam zbog pojasa - rekao je odmah nakon borbe Volkov, a prenosi Fightsite.

Rus je ukratko opisao taktiku koja mu je donijela pobjedu.

- Radio sam na odbrani od njegove džiu-džice i bio sam spreman na to. To je bio plan, raditi pametno i čekati da se umori, a onda ga napasti. Morao sam biti opasan, braniti rušenja i misliti na džiu-džicu tehniku. Iskoristio sam to što nije vjerovao da ga mogu ozbiljno ugroziti - kazao je.

Činjenica da je Verdum toliko visoko plasiran, upravo je ono što smatra svojom glavnom referencom u izboru idućeg izazivača, odnosno protivnika Stipe Miočića ili Daniela Kormiera.

- Ne toliko davno, on je bio prvak, a ja imam osjećaj da sam svakom borbom sve bolji, tako da mislim da zaista zaslužujem borbu za titulu. Ovo je svakako moja najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri i bio bih više nego sretan kad bi mi UFC dao priliku da se borim za titulu prvaka - zaključio je Volkov.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.