MMA

Idealni MMA borac ima noge Cro Copa, bradu Džonsa i mozak Mekgregora

Avaz Sport

19.3.2018

Predsjednik UFC-a Dejna Vhajt (Dana White) je u gostujući na BBC-ju otkrio kakav je po njemu savršen MMA borac.

On je u jedno spojio svoju viziju idealnog borca, a tu je uvrstio i legendarnog Cro Copa, čiji je ubojiti high-kick i dalje prepoznatljiv u svijetu borilačkih vještina.

Kada su u pitanju šake, Vajt je izabrao Čaka Lidela (Chuck Lidell).


"Lidel ima moć nokauta u obje šake. Nikada nije želio ići u parter nego samo stajati i nokautirati protivnike".

Noge


"Noge Mirka Cro Copa. Imao je head kick koji bi vas nokautirao čak i ako bi vas samo okrznuo." 

Brada

"Možda će neke iznenaditi, ali ako bih birao bradu, izabrao bih bradu Džona Džonsa (Jon Jones). Borio se s najboljima u svojoj kategoriji, najopasnijoj kategoriji u historiji ovog sporta. Borio se s najboljima na putu prema vrhu i branio pojas protiv najboljih. Nikada ga nije poljuljao ničiji udarac, kick ili koljeno. Ništa."

Mozak

"Najbolji borilački IQ ima Konor Mekgregor (Conor McGregor). Vrlo je pametan kad govorimo o borbi. Odličan je u analizi svojih protivnika. Otvoreno kaže kako će ih pobijediti, i tačno ih tako pobijedi. Ponekad pogodi i u kojoj rundi."

Srce

"U UFC-u očito ima puno boraca i borkinja velikog srca, ali ako moram izabrati prvog koji mi padne na pamet, uzeo bih srce Frenkija Edgara (Frankie Edgar). Dugo je u ovom poslu, a nikada se nije borio u svojoj kategoriji.  

Jezik

"Majkl Bisping (Michael Bisping). On koristi toliko trash-talka... A vrlo je pametan, smiješan i proračunat u svemu što kaže. Izabrao bih njegova usta."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.