USPJESI

Anesa Pulo: Tekvondou su me privukle brzina i dinamičnost

Anesa Pulo šest godina trenira tekvondo

N. SMAJOVIĆ

21.3.2018

Iako ima svega 19 godina, a tekvondoom se bavi relativno kratko, Visočanka Anesa Pulo iza sebe ima brojne medalje i odlikovanja kako s domaćih, tako i s balkanskih i evropskih borilišta.

A upravo su dva posljednja priznanja, kada je proglašena najboljom seniorkom općine Visoko te Zeničko-dobojskog kantona u protekloj godini, bila razlog za razgovor s ovom simpatičnom djevojkom. 

- Tekvondo se razlikuje od ostalih borilačkih sportova, jer je dosta dinamičniji, brži i atraktivniji. To su najvažnije karakteristike zbog kojih mi je ovaj sport privukao pažnju – ispričala nam je Anesa, koja ovu borilačku vještinu trenira šest godina.

Pored najsjajnijih odličja na bh. borilištima, Anesa je prošle godine bila druga na Balkanskom prvenstvu, a za ovu godinu već ima planove – odbraniti titulu državne prvakinje te odličje s Evropskog prvenstva.

Anesa je maturantica Srednje medicinske škole u Sarajevu i ističe da joj nije teško uskladiti školske obaveze i treninge.

- Istina je da sport zahtijeva velika odricanja, ali u poređenju s onim što dobivate, ulog je, zaista, mali. Imate šansu da oblikujete svoj život i tijelo onako kako vi želite. Ne dozvolite da ostane na tome što vam je dato, jer ćete se sigurno poslije kajati. Nikad nije kasno početi raditi na sebi, zato bih svim ljudima preporučila da se bave sportom – poručila je na kraju Pulo. 


 Prijateljstva su neprocjenjiva 

– Pored svih medalja i priznanja, prijateljstva koja sam stekla širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona i Evrope, nešto su neprocjenjivo. Borilačke vještine naučile su me mnogo drugih stvari osim borbe te sam, zahvaljujući ovom sportu i svom treneru, postala i bolja osoba – kazala nam je Pulo.


Pulo: Priznanja od Općine Visoko i ZDK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.