BORILAČKI SPORTOVI

Miletić i Vujičić osvojili medalje

Avaz Sport

26.3.2018

Prvi Evropski džudo kup za juniore i juniorke "Sarajevo 2018" održan je u dvorani na Ilidži uz učešće više od 270 takmičara i takmičarki iz 16 zemalja.

U veoma jakoj konkurenciji Bosna i Hercegovina je osvojila dvije medalje. U kategoriji više od 100 kilograma srebreno odličje izborio je Vasilije Vujičić, dok je Toni Miletić u kategoriji do 90 kilograma osvojio bronzu.

Nakon završenog Evropa kupa, u Sarajevu je počeo i trening kamp Evropske džudo unije (EJU). Na kampu učestvuje 150 takmičara i takmičarki među koji su osvajači olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja Ilias Iliadis (Grčka), Nikola Gušić (Crna Gora) te Larisa Cerić, Harun Sadiković, Aleksandra Samardžić, Toni Miletić, Petar Zadro i drugi mladi sportisti čije vrijeme tek dolazi, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Džudo savez BiH u narednom periodu, pored učešća na takmičenjima, očekuje organizacija Evropa kupa za seniore i seniorke u Sarajevu, Balkanskog prvenstva za kadete i kadetkinje u Banjoj Luci i Evropskog prvenstva za kadete i kadetkinje u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.