BOKS

Džošua prozvao Vildera, odgovor je stigao brzo

Gol.hr

1.4.2018

Entoni Džošua (Anthony Joshua) odbranio je tri pojasa naslova prvaka po IBO, IBF i WBA verziji te im pridodao i onaj WBO organizacije, nakon što je sinoć, poslije 12 rundi, slavio protiv Džozefa Parkera (Joseph) jednoglasnom odlukom sudija.

Džošui sada nedostaje samo WBC pojas, koji je u vlasništvu Deontaja ''Bronzanog Bombardera'' Vildera (Deontay Wilder). Naravno, nakon borbe u ringu nije mogao izbjeći pitanje o borbi koju mnogi žele vidjeti. 

'Ne zanima me 'hype'. Zanima me samo posao. Idemo ga obaviti. Vilder! Idemo dragi, idemo!'' - vikao je Džošua  u mikrofon nakon borbe, a odgovor nije trebalo dugo čekati. Vilder je na svom Instagramu napisao da prihvata borbu s Džošuom, a odmah je počeo i s ''trash talkom'': bocnuo je Džošuu, napisavši da je Parker pokraden. 

Vilder je svoj pojas odbranio sedam puta, a u karijeri ima 40 pobjeda bez poraza. Dojam je da se radi o protivniku koji bi mogao najbolje parirati Džošui, ali to možemo saznati samo na jedan način: okršajem ove dvojice teškaša. 

Naravno, puno je pitanja otvoreno i pregovori će, sasvim sigurno, biti dugotrajni. Osim raspodjele honorara, ključno je i pitanje hoće li se boriti u Evropi ili SAD.

Teška kategorija se najprije s braćom Kličko, a sada i Džošuom, gotovo u potpunosti preselila u Evropu, ali sada i Amerikanci nakon dugo vremena imaju svoju uzdanicu. Nema sumnje da će Las Vegas ili "Madison Square Garden" biti među najpoželjnijim lokacijama za ovakav borilački megaspektakl.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.