Foto: Purić iza sebe već ima značajan broj uspješnih nastupa u Kini

USPJESI Krajiški kikbokser niže pobjede u Kini

Purić ove godine dolazi u rodnu Veliku Kladušu

Autor: V. TABAKOVIĆ
09.04.2018 10:54
A
A
A

Bosanskohercegovački profesionalni kikbokser i MMA borac s kanadskom adresom Denis Purić, poznat pod nadimkom „The Bosnian menace“ (Prijetnja iz Bosne), postigao je veliki uspjeh u Kini.

Mnogo truda

Purić je početkom ovog mjeseca u revanš meču savladao Kineza Jiaoa Daobu na “Kunlun Fight” turniru.

Iza sebe već ima značajan broj uspješnih nastupa u Kini. Mnogo truda i vremena ulaže u sebe zbog, čega je pet godina proveo na Tajlandu usavršavajući tajlandski boks.

- Sljedeći meč je u Rusiji 26. maja za koji se svakodnevno pripremam. I u ovoj godini ću imati mnogo borbi. Trenutno živim u Kini, gdje sam angažiran kao trener i borac za „Kunlun Fight“, kompaniju koja je najpopularnija u Aziji, te treniram kineske profesionalne borce, a ima oko 20 učenika – kaže Purić za „Avaz“.

Dodaje da će ove godine posjetiti rodnu Veliku Kladušu u kojoj nije bio 11 godina.

 Trenirao tekvondo

- To vrijeme ću iskoristiti da posjetim porodicu i da se odmorim od napornih borbi. Treniram skoro cijeli život, u Kanadu sam otišao 1997. godine. Prije Kanade, u Ljubljani sam počeo trenirati tekvondo. Onda sam upoznao Alina Halmageana, koji je i zaslužan za moj prelazak na tajlandski boks. Po Aziji sam počeo putovati 2011. godine, i otad imam više borbi, a i rezultati su bolji - kazao je Purić, koji je 6. aprila proslavio 33. rođendan.