SVJEDOČENJA

Silovali su me u srednjoj školi, MMA mi je spasio život

Index.hr

10.4.2018

Pejdž Vanzant (Paige VanZant), jedna od najljepših MMA takmičarki svijeta, u danas objavljenoj knjizi prvi put je progovorila o najtežim trenucima života, silovanju i maltretiranju koje je proživjela u srednjoj školi.

Vanzant je u svojim memoarima "Uspon: Preživjeti borbu svog života" i posljednjim intervjuima otkrila da je bila na korak do samoubistva te kako joj je sport spasio život. 

- MMA mi je spasio život, spasio me kao osobu - rekla je 24-godišnja takmičarka.

Svoj MMA debi odradila je u ljeto 2012., a preko Invicte FC probila se do UFC-a, u kojem je od 2014. godine. Nanizala je tri pobjede prije poraza od Roze Namahunas (Rose Namajunas), vratila se pobjedom protiv Bek Raulings (Bec Rawlings), a u posljednja dva nastupa izgubila je od Mišel Vaterson (Michelle Waterson), te Džesike-Roze Klark (Jessice-Rose Clark) u januaru ove godine.  
 

Prije desetak godina kao srednjoškolka je doživjela traumatično iskustvo. Kako je sama kazala, a prenose brojni američki portali, u knjizi je detaljno opisala kako su ju silovali njeni vršnjaci koji su ju prije toga napili.

Selili su me, mijenjali pozicije, pokušala sam se boriti, ali bezuspješno. Udovi su mu bili kao mokri cement, a u mozgu teška magla. Budna sam i svjesna, ali tijelo mi je bilo mrtvo. Nisam ih mogla zaustaviti - opisuje detalje mlada sportistkinja, za koju su problemi tek počeli nakon silovanja.  

Zbog glasina u školi nazivali su ju lakom djevojkom, a morala je i promijeniti prezime kako je više ne bi zvali "Paige Slutton" (umjesto Sletten). Razmišljala je i o samoubistvu.

Nisam vidjela drugi izlaz. Kad ste u takvoj poziciji, kad osjećate toliku bol, ne želite umrijeti, ali ne želite da vas više boli - kaže Vanzant. 

- Prošlo je od tada 10 godina, u drugačijoj sam poziciji danas, imam puno više samopouzdanja, uspješna sam i teško je gledati unazad i biti tužan - poručila je.  

Svojom pričom želi inspirirati sve koji su se našli u sličnoj, teškoj situaciji. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.