TEKVONDO

Husić osvojio svjetsku bronzu

Autor: Avaz Sport
12.04.2018 12:50
A
A
A

Mladi bosanskohercegovački tekvondoist Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Hamametu (Tunis).

Član sarajevskog Novog Grada veliki uspjeh ostvario je u kategoriji do 63 kilograma pobjedama nad predstavnicima Konga 30:9, Kine 12:4, Uzbekistana 37:23 i Turske 14:14 (na zlatni bod).

Kvalitetan rad

U polufinalnoj borbi Husić je poražen od takmičara iz Italije sa 23:32.

Prema riječima selektora juniorske reprezentacije Harisa Husića, uspjeh mladog bh. takmičara, koji je osvojio prvo odličje za BiH na svjetskim prvenstvima, dokaz je kvalitetnog rada i sistematskog pristupa trenažnom procesu i organizaciji.

- Medalja je konačna nagrada našoj posvećenosti i dugogodišnjem trudu i zalaganju. Nedžad je prošle godine na evropskom juniorskom prvenstvu također ostvario vrijedan rezultat osvajajući bronzanu medalju, a u narednom periodu ga očekuje i nastup na Mediteranskim igrama u seniorskoj konkurenciji, gdje također očekujemo vrijedne rezultate - izjavio je Husić.

Kvalifikacije za Olimpijadu mladih

U Hamametu su održane i kvalifikacija za Olimpijadu mladih. Nakon dvije pobjede nad protivnicima iz Ruande i Hrvatske, Husić je u trećoj borbu poražen od predstavnika Ukrajine i nije se uspio kvalificirati za to takmičenje.

Na oba takmičenje BiH je još predstavljao Sadmir Habibović, član TKD Novi Grad, ali je nastupe u kategoriji do 55 kilograma završio nakon prvog kola.