BORILAČKI SPORTOVI

Erko Jun: Poljak će osjetiti kako udara jedan Bosanac !

M. MALEŠAK

19.4.2018


Erko Jun, Bosanac porijeklom iz Janje, koji od svoje druge godine živi u belgijskom Antverpenu, u kojem je razvio biznis s fitnesom, ulazi u MMA ring.

Jun će se početkom juna u Gdanjsku boriti s Tomašom Osvjecinskim (Tomasz Oswiecinski), Poljakom koji je, zapravo, glumac, ali se pokušao okušati u MMA.

Vukla me želja 

Jun, o kojem je “Dnevni avaz” pisao prvi još prije dvije godine, i ranije se bavio borilačkim sportovima, ali je odustao. No, u razgovoru za naš list objasnio je kako je došao do odluke da se vrati u ring.

- Nekad davno sam se bavio tim, ali na drugi način i na drugim mjestima. Tako me je život vodio. Poslije toga sam se povrijedio i našao u fitnesu i sve sam podredio tome. Borbe sam ostavio iza sebe, mada me često vukla ideja da se vratim. Prije nekoliko mjeseci, u Diseldorfu sam gledao borbu Roberta Soldića, a nakon toga sam s njim otišao u Poljsku, gdje sam upoznao organizatore mečeva. Gledajući borbe zvijezda te noći, odlučio sam da ponovo pokušam. Istog dana sam dobio ponudu za borbu i prihvatio je – kaže Jun za “Avaz”.

Poljaka s kojim će ukrstiti šake, već poznaje.

- Imam veliko poštovanje prema svakom borcu pa tako i prema njemu. No, rekao sam mu da se dobro pripremi, jer će osjetiti kako udara jedan Bosanac. Onima koji misle da se ne znam boriti, želim pokazati ko sam i ovo mi je jedinstvena prilika – dodaje Jun.

S bh. zastavom


Pripreme za meč već je počeo.

- Treniram snažno. Imam tim od četiri osobe, od kojih svako ima svoj zadatak. Tog dana bit ću spreman za borbu, ući ću u ring s bh. zastavom i predstavljati svoj narod – završava Jun.


Od Janje do Antverpena  

Pravo ime Erku Junu je Ermin Junuzović. Porijeklom je iz Janje, a u Belgiji je od druge godine, kad su se njegovi roditelji doselili u ovu zemlju. Prije četiri godine, postao je glavni trener u jednom od najvećih fitnes centara u Antverpenu, a tada je upoznao svoju životnu saputnicu Oksanu Almu, koja se, također, bavi fitnesom.

U 2015. godini otvorio je vlastitu trgovinu fitnes opremom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.