BORILAČKI SPORTOVI

Cro Cop prošao doping test: Čist sam, kao i uvijek

Index.hr

19.4.2018

Legenda svjetske borilačke scene Mirko Filipović prošao je prvi doping test uoči svog nastupa na Bellatoru, 25. maja protiv Roja Nelsona (Roy Nelson).

Legendarni hrvatski borac nedavno je dao uzorak na testiranje antidopinškom timu Moheganske komisije, čiji je šef Majk Maculi (Mike Mazzulli) lično zbog Cro Copa stigao u Zagreb.

Puno se pisalo o Mirkovoj suspenziji iz UFC-a zbog korištenja zabranjenih supstanci, koje nikada nisu pronađene na testiranju, već je Filipović UFC-u sam priznao kada je objavio povlačenje iz MMA-a prije više od dvije godine. Zbog toga je Roj Nelson, kada je najavljen njihov meč u Bellatoru, provocirao Cro Copa u nekoliko navrata podsjećajući na slučaj dopinga. Rezultati Mirkovog testa najbolji su odgovor američkom veteranu, koji je Cro Copa pobijedio u UFC-ovom kavezu.

- Trest ću se dok ne dobijem rezultate. Cijeli život sam čist, ali koga su zmije grizle, i guštera se boji. Znamo što se dogodilo u UFC-u, trebalo im je veliko ime, a ja sam ispao budala. Vjerovatno sam jedini borac koji je suspendiran nakon negativnog testa - rekao nam je Mirko prije nekoliko dana, prenosi Index.hr.

Mirkov uzorka urina analiziran je u Quest Diagnostics laboratoriju u SAD, a rezultati na doping su negativni. Miran ulazi u posljednju, brutalnu fazu priprema za meč u Londonu.

- Čist sam, kao i uvijek. Moj jedini doping je krvav rad - kazao je Mirko. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.