NOGOMET

Alen Hujić, šef Odbora direktora bordo kluba, za "Avaz": Niko ne zna gdje je Crnkić

Crnkić: Snosit će sankcije

Piše: A. MIZDRAK

18.7.2017

Nakon šokantnog ispadanja Sarajeva iz Evropske lige od moldavske Zarije, navijači koševskog premijerligaša, koji su vidno nezadovoljni trenutnim igračkim kadrom, nadaju se da će se bordo timu u narednim danima pridružiti neko pojačanje.

Spominju se mnoga imena, Miloša Stojčeva, Amera Dupovca, Emira Spahića, međutim, čelnici bordo kluba trenutno se najviše zanimaju Nerminom Crnkićem. Naime, niko u klubu ne zna gdje se Crnkić nalazi i potpuno je neizvjesno hoće li ovaj vezni nogometaš naredne sezone igrati u Sarajevu.

Prevelika plaća

- Crnkić je samoinicijativno napustio klub i čekamo razrješenje situacije. Niko ne zna gdje je otišao, nikome se nije javio, samo možemo nagađati. Ne znamo ništa. Ako misli i dalje biti u klubu, mora se do petka javiti, inače će snositi sankcije ukoliko prekrši disciplinski pravilnik – kazao je Hujić za „Dnevni avaz“.

- Što se tiče odlazaka s Koševa, Marko Mihojević također bi mogao napustiti klub. Prema srbijanskim medijima, za Marka je zainteresirana Crvena zvezda.

- Za Mihojevića u klub nije stigla nijedna zvanična ponuda. On je naša uzdanica i nada i po svaku cijenu ga želimo zadržati u ekipi. Potekao je u našoj akademiji – kazao je Hujić.

Spominje se i povratak Miloša Stojčeva i Amera Dupovca na Koševo.

- Povratak Stojčeva je nerealan. Atromitos ga želi poslati na pozajmicu, ali mi nismo u mogućnosti da preuzmemo obavezu da mu dajemo plaću koju ima u grčkom timu. Zaista, prevelika je za naše uvjete. Što se tiče Dupovca, u pregovorima smo. Očekujem rješenje u narednim danima. Mislim da smo na dobrom putu da dogovorimo njegov povratak, ali dok se ne potpiše na ugovor, ne želimo ništa nagađati, jer se uvijek može pojaviti inozemna primamljivija ponuda – kazao je Hujić.

Govorilo se i o angažmanu bivšeg kapiten reprezentacije BiH Emira Spahića. Ipak, Hujić smatra da je to nerealan transfer.

- Nismo direktno sa Spahićem pregovarali, ali jesmo preko nekih posrednika. Ipak, smatram da je veoma teško očekivati da Spahić, koji je igrao u najboljim ligama svijeta, zaigra u Premijer ligi BiH – rekao je Hujić.

Žele trofeje

Na kraju razgovora Hujić se osvrnuo i na očekivanja bordo tima u predstojećoj sezoni.

- Sarajevo uvijek želi trofeje, tako je i ove sezone. Nastojat ćemo da jedan od trofeja stigne u Titovu 38 b – zaključio je Hujić.

Meč sa Zrinjskim u subotu

Za vikend počinje nova sezone Premijer lige BiH, a derbi prvog kola na Koševu igraju Sarajevo i aktuelni prvak Zrinjski. Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH odredila je termin ove utakmice. Odlučeno je da bordo klub dočeka mostarski klub u subotu u 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.