NOGOMET

Široki na Pecari savladao Slobodu

A. Z.

23.7.2017

Ispadanje iz Evropske lige nije poljulalo sigurnost Širokog Brijega i na otvaranju sezone na domaćem terenu je pobijeđena Sloboda.

Dobra predstava okrunjena je pogocima Menala i Barišića, a ova tri boda znače da Široki na domaćem terenu još uvijek nije izgubio od Slobode od kada je Premijer lige.

Iako je Todorović pogodio stativu domaćeg gola u 14. minuti, ipak je Široki Brijeg došao do vodstva nekoliko trenutaka kasnije. S lijeve strane, gotovo uz aut liniju, je Krstanović uputio hirurški precizno i sjajno dodavanje za Menala koji je s 11 metara glavom zabio za vodstvo domaćih u 19. minuti.

Drugo poluvrijeme je Široki odlično otvorio i već je nakon pete minute nastavka udovstručeno vodstvo domaćih. Nakon Čabrajinog udarca iz kuta u kaznenom prostoru Slobode se najbolje snašao Barišić i glavom zabio.

U preostalom današnjem susretu, Borac je u Banja Luci svladao Čelik 2:0 i na idealan način proslavio povratak u najviši razred bh. nogometa. Već su poveli u 17. minuti preko Mirkovića, a konačni rezultat je postavio Galešić u 69. minuti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.