FK Borac: Sarajevo, Željezničar i Zrinjski nisu dali saglasnost o prodaji TV prava

Avaz.ba
11.08.2017 16:24
A
A
A

Vedran Pušić, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac zadužen za finansije i marketing, na današnjem obraćanju predstavnicima medija saopćio je najnovije informacije oko prodaje TV prava, teme koja se već nekoliko sedmica provlači kroz medije. 

Predstavnici Borca nisu saglasni sa načinom kako su podijeljeni prihodi od tv prava u Premijer ligi BiH. 

Pušić je, kako je rekao, razgovarao sa predstavnicima ostalih klubova, a prema njegovim tvrdnjama ni drugi klubovi nisu zadovoljni odvijanjem cijele situacije. 

– Prije nekoliko dana u Sarajevu su na razgovorima sa predstavnicima Saveza bili član Upravnog odbora Vico Zeljković i direktor Dejan Lukendić, i dobili su uvjeravanja od čelnika bh. kuće fudbala da će se stvari po ovom pitanju riješiti pozitivno do utakmice petog kola BH Telekom Premijer lige BiH protiv Viteza, koju igramo u nedjelju, 20. avgusta. Boravio sam jučer u Sarajevu gdje sam razgovarao sa čelnicima Željezničara, koji su mi rekli da ni oni, ali ni Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg, nisu dali saglasnost o prodaji TV prava – istakao je Pušić, dodavši da je zaključno sa današnjim danom, odnosno sa potpisom sponzorskog ugovora sa kompanijom m:tel, od prodaje sponzorskih paketa zarađeno 757 490 KM, od čega 160 000 KM “otpada” na donacije.