NOGOMET

Zajednička press-konferencija uoči "vječitog" derbija: Repuh i Adžem obećavaju gledljiv duel

A. Durgut

Piše: A. SOKOLOVIĆ

18.8.2017

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Senad Repuh optimista je uoči sutrašnjeg duela protiv Željezničara, koji se igra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru petog kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Utakmica na Koševu počinje u 20 sati, trener  "bordo" tima je na zajedničkoj konferenciji za medije oba tima, pozvao navijače da dođu da bodre svoje ljubimce, nadajući se da će 112. "vječiti" derbi opravdati očekivanja. 


Poseban motiv

- Vraćaju nam se pojedini igrači, što nam ulijeva dodatno samopouzdanje. Igračima ne treba poseban motiv, volio bih da imamo više ovakvih utakmica. Pobjeda bi nas digla iz krize, a nadamo se da će utakmica biti dopadljiva, jer Sarajevo želi pobjedu više nego ikad - rekao je Repuh.

Sličnog mišljenja je bio i trener FK Željezničar Admir Adžem. Nakon četiri odigrana kola, Željezničar je nešto uspješniji od Sarajeva, koje je u dva ovosezonska domaća meča upisalo dva poraza (Zrinjski, Gošk).

- Dolazimo u dobrom raspoloženju nakon što smo protiv Borca preokrenuli rezultat u našu korist. To nam je dalo samopouzdanje i vjeru u ono što smo radili u posljednjih 20-ak dana. Dat ćemo sve da prekinemo tradiciju negledljivih derbija. Imamo obavezu da odigramo bolje nego u prošlom derbiju kada smo izgubili titulu - rekao je Adžem, koji je dodao da neće moći računati na Ivana Crnova i Darka Markovića.

Kapiten Sarajeva Marko Mihojević očekuje dobar rezultat svog kluba.

- Dobro smo trenirali i nadamo se pozitivnom rezultatu. Također se nadamo i velikom broju navijača, a sigurno je da ćemo mi ostaviti srce na terenu. Moramo se iskupiti za loš start sezone - kazao je kapiten bordo tima.

Gledljiv derbi

Kapiten Željezničara Zajko Zeba, najiskusniji akter sutrašnjeg "vječitog" derbija naglasio je da je njegova ekipa spremna i da jedva čeka početak utakmice.

- Nadam se da će utakmica biti dobra, gledljiva i neka bolji pobijedi. Za ovaj meč ne treba dodatni motiv. Pokušat ćemo se iskupiti navijačima. Ako imamo karaktera, dat ćemo maksimum - podvukao je nogometaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.