NOGOMET

EKSKLUZIVNO | Repuh otkrio razloge otkaza, ali i osobu koja je kumovala da više nije trener FK Sarajevo

Piše: Almir SOKOLOVIĆ

22.8.2017

- Nije onako kako smo se dogovorili u startu kada sam potpisivao ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevom. Sve to se i pokazalo s dovođenjem trenera Thomasa Bradarića na razgovor i to direktno u hotel "Malak", gdje smo bili smješteni prije utakmice sa Željezničarom. To je uradio predsjednik Valentin Ilievski i to je bilo direktno narušavanje atmosfere uoči derbija sa Željom .

To je na početku ekskluzivne ispovijesti za portal Avaz.ba rekao Senad Repuh, sada već bivši trener Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je danas u klupskim prostorijama potpisao raskid ugovora.

Tri sedmice

Na klupi voljenog kluba Repuh je proveo tri sedmice. Istina, rezultati nisu bili kakvi su se očekivali, ali je popularni Tošo dobio veoma malo vremena da na Koševu napravi posao. 

- Nijednog momenta ne žalim za provedenim vremenom u FK Sarajevo. Zahvaljujem se na okazanom povjerenu. Žao mi je što nismo ostvarili zacrtane ciljeve, ali nismo ni imali vremena da ih ostvarimo - kaže Repuh za naš portal.

On je podvukao da bi i iskusniji treneri od njega dobili priliku na duži period. 

- Mislim da ni sam Jose Mourinho da je došao, da za tri sedmice ne bi ostvario pomak u FK Sarajevo, a ne ja sa ovim timom koji sam imao na raspolaganju. Mislio sam da ću imati podršku i želja mi je bila da imamo tim od sarajevske djece, koji poznaju mentalitet i koji bi izgarali za dres Sarajeva, u trenutku kada nemamo novca za pojačanja - priča nam Repuh. 

On je, i pored svega, ponosan na provedeno vrijeme na Koševu.

- I sada kada bi mi ponudili da se vratim, opet bih prihvatio poziv. Možda sam trebao momentalno otići sa Čalom (Mehmed Janjoš, op.a.), ali mi se ukazala prilika da ostvarim dječački san da vodim Sarajevo, pa sam i prihvatio ponudu. Ovo je veliko iskustvo za mene, hvala svim iskrenim navijačima na podršci koju i danas primam - govori nam Repuh.  

Toša je podvukao da odlazi zbog slabih rezultata i za to je preuzeo odgovornost, ali i da se nada da će klub izaći iz rezultatske krize i krenuti s boljim rezultatima .

Odmor s porodicom

Ja ne odvajam nikoga, klub čine svi uposlenici, od tima, navijača, medija... Sve to nas čini veliki klub, kakvim se predstavljamo. Istina je da sve to mi gledamo drugim očima. U svijetu na utamicama se primjenjuju video-korekcije kod postignutog gola, a mi još pričamo o nekim stvarima koji su zastarjeli. Stali smo u vremenu, trebamo govoriti o poboljšanju infrastrukture, osigurati bolje uvjete za rad djece. Neću kazati da se uz sve to trebamo porediti s evropskim timovima, već sa ekipama u regionu - kaže nam Repuh.

Sada slijedi odmor s porodicom, prijateljima i svima koji su bili uz njega u lijepim i teškim danima. 

- Planiram odmoriti nakon turbulentog perioda. Čekam šta će biti dalje. Mislim se baviti ovim poslom i u budućnosti, a svi znaju da su trenerima koferi uvijek spakovani. Ali i spremni za nova iskušenja. Klubu želim sve najbolje, još jednom hvala navijačima na podršci, sa željom da klub izađe iz krize - kazao je Repuh za Avaz.ba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.