NOGOMET

Pogledajte sažetak utakmice GOŠK - Sarajevo 1:2

Avaz.ba

6.9.2017

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu na današnjoj prijateljskoj utakmici protiv GOŠK-a u Gabeli. Utakmica je završena rezultatom 2:1, a golove za bordo klub su postigli Krste Velkoski i Mersudin Ahmetović.

Sarajevo je otvorilo susret dosta ofanzivno, a preko Novakovića i Lelića su imali i prve dvije prilike na susretu. 

Ipak, do prvog pogotka na utakmici dolaze domaći fudbaleri. Radeljić je nakon kornera savladao Pavlovića u sedmoj minuti. Imali su domaćini još dvije poluprilike poslije toga, ali promjene rezultata nije bilo.

U 15. minuti dobra kombinacija Ahmetovića i Hodžića na kraju nije rezultirala pogotkom, jer centaršut bočnog igrača Bordo tima navalni red Sarajeva nije iskoristio na najbolji način. 

Dvije minute kasnije ubačaj Hodžića završava udarcem Lelića preko gola. U 18. minuti Lelić ponovo u prilici nakon ubačaja Velkoskog iz kornera, ali ovog puta šutira pored lijeve stative golmana Kozića. 

Velkoski je postigao pogodak za poravnanje rezultata u 20. minuti. Sarić je oduzeo loptu na sredini terena, proigrao Hebibovića, koji je asistirao Velkoskom, a njemu nije bilo teško da pogodi mrežu domaćih. 

Makedonski napadač je samo minutu kasnije imao priliku da postigne još jedan pogodak, ali je stoper domaćih sa gol-linije izbacio loptu u polje. 

U 25. minuti potpuni rezultatski preokret. Lelić je asistent za Ahmetovića koji je zaobišao Kozića i sa vrha šesnaesterca postigao pogodak. Imao je Velkoski novu priliku za pogodak u 36. minuti. Hodžić ga je proigrao, napadač Bordo tima sjajno šutirao, ali je Kozić još bolje intervenisao. 

Odmah na drugoj strani je Bošnjak pokušao iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac završio iznad gola. Ahmetović je mogao do svog drugog gola, ali je nakon akcije Lelića i Hebibovića zakasnio na loptu te je ova prilika otišla u nepovrat. 

Ramić je iskoristio jednu nepažnju odbrane Bordo tima, ali je njegov udarac sjajno odbranio golman Sarajeva Pavlović. To je ujedno bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu, pa se na pauzu otišlo sa prednošću bordo tima od 2:1.

Drugi dio počeo je izmjenama u Bordo timu pa su na terenu svoje mjesto našli Adilović, Sadiku, Smajlagić, Pidro, Mujakić, Radovac, Husejinović, Rahmanović, Stanojević i Hadžić. 

Fudbaleri iz Gabele su imali prvu priliku u drugom dijelu. Igrala se 56. minuta, udarac iz slobodnog udarca izbačen je u korner, iz kojeg se nije desila nikakva opasnost po gol Sarajeva.

Imalo je Sarajevo prilike preko Smajlagića, Rahmanovića, i Husejinovića da povisi prednost, ali promjene rezultata nije bilo. Najbolju priliku imao je Hadžić nakon asistencije Huseinovića, ali je golman domaćih zasutavio njegov udarac. 

Na kraju, sasvim zaslužena pobjeda Sarajeva u prijateljskom ogledu. Sarajevo će u narednom kolu dočekati ekipu Viteza.

Pogledajte videozapis s utakmice u Gabeli: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.