NOGOMET

Petrović i Nalić najbliži klupi Slobode

Fena

11.9.2017

Nakon odlaska Vlade Jagodića s Tušnja, čelnici tuzlanskog kluba, u saradnji sa sportskim direktorom Denisom Karićem, nastoje čim prije pronaći novog šefa stručnog štaba ekipe.

Treninge trenutno vode pomoćnici bivšeg šefa, Amir Spahić i Nermin Hasić, dok bi novi „coach“ ekipu trebao preuzeti najkasnije u srijedu.

Kako Fena doznaje, razgovori su obavljeni s trenerima Milanom Milovanovićem, Vanjom Radinovićem, Brankom Karačićem, Zlatanom Nalićem, Slavkom Petrovićem, Velimirom Stojnićem, Zoranom Kuntićem, te Ivanom Katalinićem.

Neki od spomenutih trenera imaju previsoke zahtjeve, neki od njih već su angažovani u drugim klubovima, tako da trenutno najbolje kotiraju Petrović i Nalić.

- Želimo dogovoriti saradnju s trenerom koji odlično poznaje prilike u bh. nogometu, jer mnogi stručnjaci koji su došli iz zemalja okruženja, nisu se najbolje snašli i brzo su završavali angažman u našim klubovima - kaže za Fenu neimenovani izvor blizak UO Slobode.

Petrović (59) u karijeri je vodio veliki broj klubova u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji, a u BiH je trenirao Radnik i Željezničar, valja reći vrlo uspješno. Oba kluba izveo je u Evropu, a s Radnikom je u maju prošle godine u finalu osvojio Kup BiH i to upravo protiv Slobode.

Zlatan Nalić (48) karijeru je počeo u Slobodi, sin je proslavljenog igrača Slobode Mesuda Nalića, osim Slobode igrao je u Čeliku i Borcu, potom u Grčkoj, dok je najviše postigao u švedskim klubovima Mjalby i Motala. Nije vodio nijedan bh. klub, a najveća referenca mu je članstvo u stručnom štabu U-21 reprezentacije Švedske koja je prije dvije godine u Češkoj osvojila naslov prvaka Evrope.

Moguće je da će UO kluba još večeras izabrati Jagodićevog nasljednika, kako bi što prije zasukao rukave i prionuo na posao, jer Sloboda ulazi u seriju teških utakmica, a na kontu ima samo 5 bodova iz sedam kola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.