NOGOMET

FK Željezničar: Fudbal se igra zbog navijača!

Avaz.ba

20.9.2017

FK Željezničar poziva NS/FS BiH, MUP TK i FK Sloboda da razmotre svoje odluke vezane za utakmicu između Slobode i Željezničara, a koja je zakazana za subotu 23.09.2017. godine u 19 sati na stadionu Tušanj. 

Kako trenutno stvari stoje, na osnovu informacija iz većina medija i iz MUP-a TK, Željezničar bi u ovom susretu trebao igrati bez podrške svojih navijača, čime je stavljen u podređeni položaj, piše klub sa Grbavice.

Iz FK Željezničar podsjećaju da oni kao klub imaju praksu da na svim svojim utakmicama, zajedno sa organima reda, na najbolji mogući način organiziraju dolazak gostujućih navijača, koji mogu normalno pratiti utakmice svog tima i zaista, te ne vide razlog zašto bi to bilo drugačije na ostalim stadionima u BiH. 

Također, FK Željezničar podsjeća da ima i armiju navijača širom BiH i da je velika nepravda prema njima, onemogućiti im da prate utakmice svog tima uživo kada za to imaju priliku.

Zbog toga, klub iz Zvorničke još jednom poziva sve odgovorne da razmotre odluke vezane za utakmicu u Tuzli te da se omogući da navijači i jednog i drugog tima bodre svoj klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.